Blogs
Home/food/To prawdopodobnie najzdrowsza pasta do pieczywa. Smak Obedny

food

To prawdopodobnie najzdrowsza pasta do pieczywa. Smak Obedny

Pozywna sycaca smaczna i zawierajaca duzo jakze waznego dla organizmu biaka oto idealna pasta do kanapek. Jakich skadnikow uzyc do jej wykonania czym doprawic i jak przejsc przez ten proces sprawnie by nie spedzac w kuchni zbyt duzo czasu

To prawdopodobnie najzdrowsza pasta do pieczywa. Smak? Obłędny
January 29, 2025 | food

Natalia Jabłońska Pożywna, sycąca, smaczna i zawierająca dużo jakże ważnego dla organizmu białka – oto idealna pasta do kanapek. Jakich składników użyć do jej wykonania, czym doprawić i jak przejść przez ten proces sprawnie, by nie spędzać w kuchni zbyt dużo czasu? Setki, a może tysiące? Przepisów na pasty kanapkowe jest mnóstwo, dlatego prawdopodobnie nigdy się nie znudzą. Rzecz jasna, jednym z najważniejszych aspektów pasty jest jej smak . Warto jednak pamiętać, by taki dodatek do pieczywa był również zdrowy i bogaty w składniki odżywcze . Najważniejszym elementem budulcowym dla organizmu jest białko , bez którego nie jesteśmy w stanie przetrwać, a proteiny z powodzeniem możemy dostarczyć właśnie w formie pasty kanapkowe j. Wystarczy, że zaopatrzymy się w kilka składników, poświęcimy 10 minut na przygotowanie pasty i możemy się cieszyć znakomitym dodatkiem do kanapek. Czytaj także: Wrzucam resztki z rosołu do blendera. W kilka chwil przygotowuję kremową pastę kanapkową Wysokobiałkowa pasta do kanapek - składniki Do przygotowania wysokobiałkowej pasty do kanapek potrzebujemy następujących składników: 8 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego wysokobiałkowego, 1 łyżeczka musztardy francuskiej, 1 pęczek szczypiorku, 150 g tuńczyka w sosie własnym z puszki, 2 ogórki kiszone lub konserwowe, płaska łyżeczka ostrej papryki w proszki lub słodkiej papryki w proszku, pieprz i sól. Wysokobiałkowa pasta do kanapek - przepis Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, przekładamy do miski, dodajemy majonez i jogurt , a następnie całość blendujemy na gładką masę. Dodajemy odrobinę musztardy francuskiej , posiekany szczypiorek, tuńczyka odsączonego z zalewy i posiekane w drobną kostkę ogórki. Pastę doprawiamy ostrą lub słodką papryką w proszku, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i zamykamy w lodówce na 25 minut, żeby wszystkie składniki się "przegryzły". Pastę nakładamy na świeże pieczywo. Gotowe! Zobacz również: Uniwersalne i zdrowe smarowidło do chleba. Przygotujesz w kwadrans

SOURCE : interiakobieta
RELATED POSTS

LATEST INSIGHTS