Blogs
Home/food/Te pizze przygotujesz na patelni. Sekret to jeden zaskakujacy skadnik

food

Te pizze przygotujesz na patelni. Sekret to jeden zaskakujacy skadnik

9 lutego to Swiatowy Dzien Pizzy warto wiec uczcic te okazje fantazyjnym pomysem na najbardziej znane woskie danie. Mozesz ja zrobic na patelni a wyjatkowy skadnik ciasta sprawi ze bedzie lzejsza zdrowsza ale wciaz tak samo pyszna. Koniecznie sprobuj

Tę pizzę przygotujesz na patelni. Sekret to jeden zaskakujący składnik
February 05, 2025 | food

Natalia Jabłońska 9 lutego to Światowy Dzień Pizzy, warto więc uczcić tę okazję fantazyjnym pomysłem na najbardziej znane włoskie danie. Możesz ją zrobić na patelni, a wyjątkowy składnik ciasta sprawi, że będzie lżejsza, zdrowsza, ale wciąż tak samo pyszna. Koniecznie spróbuj! Domowa pizza ze składnikiem pełnym białka W Internecie znaleźć można setki, jeśli nie tysiące przepisów na domową pizzę . Niektóre sztywno trzymają się regulacji wprost z włoskich trattorii, inne stawiają na wygodę przygotowania i wymagają tylko produktów, które masz z pewnością w swojej kuchennej szafce. Każda z tych opcji ma swoich fanów, bo pizza to danie bardzo uniwersalne i smakuje większości. Jej atutem jest fakt, że dodatki można swobodnie dopasować do własnych upodobań, a do tego jest to bardzo sycąca propozycja nadająca się zarówno na obiad jak i na wieczorny wieczór filmowy czy spotkanie z przyjaciółmi. A gdyby tak móc przyrządzić zdrową, tak samo pyszną pizzę bez konieczności żmudnego wyrabiania ciasta i bez konieczności posiadania piekarnika? Zobacz także: W górach się zajadają. Regionalne placki jeszcze lepsze od ziemniaczanych Zachęcamy do wypróbowania pizzy z serka wiejskiego, który jest naturalnym źródłem witamin A i D oraz wapnia, magnezu i fosforu. To sprzymierzeniec w walce z nadprogramowymi kilogramami oraz fantastyczne źródło energii dzięki wysokiej zawartości białka. Jego zastosowanie w kuchni wciąż się zwiększa: bardzo popularne są wypieki z dodatkiem serka wiejskiego, placuszki na jego bazie, a także proponowana przez nas domowa pizza. Atutami tego dania są: mniejsza ilość mąki, szybsze przygotowanie ze względu na brak użycia drożdży. Koniecznie spróbuj! Zobacz również: Tak zrobisz idealne, domowe ciasto na pizzę. Sekret tkwi w jednym składniku To prawdopodobnie najzdrowsza pasta do pieczywa. Smak? Obłędny Domowe bułki z zaskakującym składnikiem. Od teraz będziesz je wypiekać codziennie Sernik, który zawsze się udaje. Wystarczy twaróg z wiaderka Pizza z serka wiejskiego z patelni (lub z piekarnika) - przepis Składniki: 1 op. serka wiejskiego (200 g), 1 jajko, 4-5 łyżek mąki, szczypta soli, 100 g tartego sera żółtego, wybrane dodatki do pizzy: pieczarki, szynka, salami, pomidory, sos pomidorowy lub ketchup. Przygotowanie: Z opakowania serka wiejskiego (200 g) odlej płyn, a pozostałą zawartość przełóż do miski. Dodaj jedno jajko, 4-5 łyżek mąki, szczyptę soli oraz opcjonalnie wybrane przyprawy, jak np. suszona bazylia czy zioła prowansalskie. Wszystkie składniki wymieszaj łyżką. Opcja na patelni: Dobrze wymieszane ciasto należy równomiernie rozprowadzić po dnie mocno rozgrzanej patelni natartej niewielką ilością oliwy. Po krótkim smażeniu na dużym ogniu (około 2 min) spód pizzy trzeba ostrożnie przewrócić na drugą stronę, używając do tego szerokich szpatułek. Gdy ciasto będzie zrumienione, jego powierzchnię smaruje się wybranym sosem i obkłada pozostałymi składnikami. Na koniec wystarczy zmniejszyć ogień, a całość smażyć pod szczelnym przykryciem do rozpuszczenia tartego sera. Opcja w piekarniku: Włącz piekarnik i ustaw na 200oC oraz opcję pieczenia "góra-dół". Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą łyżki równomiernie rozsmaruj ciasto, formując koło lub prostokąt. Spód do pizzy umieść w piekarniku na około 20 minut lub do momentu, aż się równomiernie zarumieni i będzie odchodził od papieru. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym albo keczupem, a na nim układaj wybrane składniki, jak np. tarty ser żółty, plasterki szynki, kawałki cienko krojonej cebuli czy podsmażone na patelni pieczarki. Pizzę ponownie włóżcie do piekarnika na 5-8 minut, by wszystkie składniki się zarumieniły, a żółty ser uległ rozpuszczeniu. Zobacz także: Domowe bułki z zaskakującym składnikiem. Od teraz będziesz je wypiekać codziennie

SOURCE : interiakobieta

LATEST INSIGHTS