food
Te pizze przygotujesz na patelni. Sekret to jeden zaskakujacy skadnik
9 lutego to Swiatowy Dzien Pizzy warto wiec uczcic te okazje fantazyjnym pomysem na najbardziej znane woskie danie. Mozesz ja zrobic na patelni a wyjatkowy skadnik ciasta sprawi ze bedzie lzejsza zdrowsza ale wciaz tak samo pyszna. Koniecznie sprobuj
Natalia Jabłońska 9 lutego to Światowy Dzień Pizzy, warto więc uczcić tę okazję fantazyjnym pomysłem na najbardziej znane włoskie danie. Możesz ją zrobić na patelni, a wyjątkowy składnik ciasta sprawi, że będzie lżejsza, zdrowsza, ale wciąż tak samo pyszna. Koniecznie spróbuj! Domowa pizza ze składnikiem pełnym białka W Internecie znaleźć można setki, jeśli nie tysiące przepisów na domową pizzę . Niektóre sztywno trzymają się regulacji wprost z włoskich trattorii, inne stawiają na wygodę przygotowania i wymagają tylko produktów, które masz z pewnością w swojej kuchennej szafce. Każda z tych opcji ma swoich fanów, bo pizza to danie bardzo uniwersalne i smakuje większości. Jej atutem jest fakt, że dodatki można swobodnie dopasować do własnych upodobań, a do tego jest to bardzo sycąca propozycja nadająca się zarówno na obiad jak i na wieczorny wieczór filmowy czy spotkanie z przyjaciółmi. A gdyby tak móc przyrządzić zdrową, tak samo pyszną pizzę bez konieczności żmudnego wyrabiania ciasta i bez konieczności posiadania piekarnika? Zobacz także: W górach się zajadają. Regionalne placki jeszcze lepsze od ziemniaczanych Zachęcamy do wypróbowania pizzy z serka wiejskiego, który jest naturalnym źródłem witamin A i D oraz wapnia, magnezu i fosforu. To sprzymierzeniec w walce z nadprogramowymi kilogramami oraz fantastyczne źródło energii dzięki wysokiej zawartości białka. Jego zastosowanie w kuchni wciąż się zwiększa: bardzo popularne są wypieki z dodatkiem serka wiejskiego, placuszki na jego bazie, a także proponowana przez nas domowa pizza. Atutami tego dania są: mniejsza ilość mąki, szybsze przygotowanie ze względu na brak użycia drożdży. Koniecznie spróbuj! Zobacz również: Tak zrobisz idealne, domowe ciasto na pizzę. Sekret tkwi w jednym składniku To prawdopodobnie najzdrowsza pasta do pieczywa. Smak? Obłędny Domowe bułki z zaskakującym składnikiem. Od teraz będziesz je wypiekać codziennie Sernik, który zawsze się udaje. Wystarczy twaróg z wiaderka Pizza z serka wiejskiego z patelni (lub z piekarnika) - przepis Składniki: 1 op. serka wiejskiego (200 g), 1 jajko, 4-5 łyżek mąki, szczypta soli, 100 g tartego sera żółtego, wybrane dodatki do pizzy: pieczarki, szynka, salami, pomidory, sos pomidorowy lub ketchup. Przygotowanie: Z opakowania serka wiejskiego (200 g) odlej płyn, a pozostałą zawartość przełóż do miski. Dodaj jedno jajko, 4-5 łyżek mąki, szczyptę soli oraz opcjonalnie wybrane przyprawy, jak np. suszona bazylia czy zioła prowansalskie. Wszystkie składniki wymieszaj łyżką. Opcja na patelni: Dobrze wymieszane ciasto należy równomiernie rozprowadzić po dnie mocno rozgrzanej patelni natartej niewielką ilością oliwy. Po krótkim smażeniu na dużym ogniu (około 2 min) spód pizzy trzeba ostrożnie przewrócić na drugą stronę, używając do tego szerokich szpatułek. Gdy ciasto będzie zrumienione, jego powierzchnię smaruje się wybranym sosem i obkłada pozostałymi składnikami. Na koniec wystarczy zmniejszyć ogień, a całość smażyć pod szczelnym przykryciem do rozpuszczenia tartego sera. Opcja w piekarniku: Włącz piekarnik i ustaw na 200oC oraz opcję pieczenia "góra-dół". Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą łyżki równomiernie rozsmaruj ciasto, formując koło lub prostokąt. Spód do pizzy umieść w piekarniku na około 20 minut lub do momentu, aż się równomiernie zarumieni i będzie odchodził od papieru. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym albo keczupem, a na nim układaj wybrane składniki, jak np. tarty ser żółty, plasterki szynki, kawałki cienko krojonej cebuli czy podsmażone na patelni pieczarki. Pizzę ponownie włóżcie do piekarnika na 5-8 minut, by wszystkie składniki się zarumieniły, a żółty ser uległ rozpuszczeniu. Zobacz także: Domowe bułki z zaskakującym składnikiem. Od teraz będziesz je wypiekać codziennie
PREV NEWSMamy i babcie w chorobie i na odpornosc serwoway roso. Dzis zaczyna krolowac inna zupa
NEXT NEWS
Mamy i babcie w chorobie i na odpornosc serwoway roso. Dzis zaczyna krolowac inna zupa
Jest wyjatkowym daniem ktore niemal kazdego dnia gosci na stoach w polskich domach. W...
Chorwaci maja swoje paczki. Zdecydowanie roznia sie od naszych
Bedac w Chorwacji nie sposob ich nie dostrzec w sklepach i cukierniach. Choc sa niewielkiego rozmiaru to w srodku maja mnostwo smaku z charakterystyczna orzezwiajaca cytrusowa nuta. Fritule to tradycyjne chorwackie paczki ktore roznia sie od polskich akoci.
Sprobujesz raz i sie zakochasz. Sernik chawowy bije na gowe tradycyjny
Idealnie kremowy wywazony w smaku nie za sodki a jednoczesnie bardzo intensywny. Sernik chawowy to prawdziwy krol wsrod sernikow koniecznie wyprobujcie przepis bo jest banalnie prosty.
Dziaa przeciwstarzeniowo sprzyja zdrowiu jelit i serca. Swietny dla osob 50 plus
Nie tylko pomarancze mandarynki i grejpfruty. Z owocow cytrusowych warto siegac tez po...
Zmniejszaja ryzyko raka nawet o 62 procent. Dodawaj do kazdego posiku
Skoro tyle sie mowi o tym ze za dieta powoduje raka naturalne jest odwracanie tej...
Dodaj yzke do owsianki jogurtu koktajlu. Kluczowy dodatek jesli chcesz zrzucic kilogramy
Warto dodawac je do posikow poniewaz sa zrodem bonnika pokarmowego. Otreby przede...