Blogs
Home/food/Najlepszy sposob na paste jajeczna. Wystarczy dodac yzeczke wyjdzie idealnie kremowa

food

Najlepszy sposob na paste jajeczna. Wystarczy dodac yzeczke wyjdzie idealnie kremowa

Doswiadczeni kucharze maja swoje sposoby na idealnie kremowa paste jajeczna. Jedni rezygnuja z majonezu inni twierdza ze sekretem jest to w jaki sposob przygotujemy jajka. Ewa Wachowicz znana restauratorka zdradza jak przygotowuje paste ktora jest wyjatkowa w smaku.

Najlepszy sposób na pastę jajeczną. Wystarczy dodać łyżeczkę, wyjdzie idealnie kremowa
February 05, 2025 | food

Natalia Jabłońska Doświadczeni kucharze mają swoje sposoby na idealnie kremową pastę jajeczną. Jedni rezygnują z majonezu, inni twierdzą, że sekretem jest to, w jaki sposób przygotujemy jajka. Ewa Wachowicz, znana restauratorka zdradza, jak przygotowuje pastę, która jest wyjątkowa w smaku. Spis treści: Idealnie kremowa pasta jajeczna. Dodaj śmietany Przyprawy, które zmienią smak pasty jajecznej Pasta jajeczna składniki Pasta jajeczna przygotowanie Idealnie kremowa pasta jajeczna. Dodaj śmietany Pasta jajeczna powinna być kremowa i aksamitna. Co zrobić, aby właśnie taką uzyskać? Jest kilka prostych trików, które stosują doświadczeni kucharze. Zacznijmy od przygotowania jajek. Im drobniej je posiekamy, tym gładsza będzie konsystencja smarowidła. Nie zapominajmy o sprawdzonych dodatkach. Po pierwsze masło - sekret kremowej pasty jajecznej. Wystarczy dodać łyżkę miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) do jeszcze lekko ciepłych jajek. Dzięki temu składniki dobrze się połączą i uzyskamy idealną konsystencję. Kolejny dodatek? Stosuje go także prowadząca program "Ewa Gotuje", Ewa Wachowicz . Zamiast majonezu, można dodać odrobinę kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu greckiego. To sprawi, że pasta jajeczna będzie puszysta i lekka. W przepisie od Wachowicz znajdziecie także musztardę. Dodanie jej nie tylko wzbogaci smak, ale też pomoże składnikom się lepiej połączyć, tworząc bardziej jednolitą i kremową konsystencję. Ważne jest również to, jak wymieszamy wszystkie składniki. Wielu kucharzy zauważa, że najlepiej jest to zrobić po prostu widelcem lub trzepaczką. Czytaj również: Ile jajek tygodniowo trzeba jeść, żeby schudnąć? Naukowcy podali konkrety Przyprawy, które zmienią smak pasty jajecznej Jeśli chcesz, aby pasta jajeczna miała ciekawszy smak, możesz dodać różne przyprawy i zioła. Sprawdzą się: słodka lub wędzona papryka - z apewni delikatną słodycz lub nada dymnego aromatu kurkuma - pasta będzie miała złocisty kolor i lekki posmak goryczki czosnek - doda paście lekkiej ostrości koperek - wprowadza delikatny, ziołowy aromat, który świetnie pasuje do jajek i nadaje paście świeżości kminek mielony - doda nutkę korzennego smaku Zobacz również: Zdrowe i pyszne smarowidło do chleba. Jesienią koniecznie włącz do diety Jajecznica nigdy więcej nie wyjdzie sucha. Wystarczy, że podczas smażenia zrobisz to Nie wiesz, jakie kotlety zrobić na obiad? Postaw na mielone z jajkiem Ekspresowe smarowidło z jajek i pieczarek. Zajadaj się nim w domu i pracy A teraz czas na przygotowanie smacznej pasty jajecznej. Receptura pochodzi od Ewy Wachowicz. Pasta jajeczna składniki 3 jajka 2 łyżki majonezu lub śmietany 1 łyżeczka musztardy szczypiorek sól pieprz Pasta jajeczna przygotowanie Jajka ugotować, obrać i przetrzeć przez sito. W osobnej miseczce wymieszać majonez z musztardą, a następnie dodać do jajek i delikatnie wymieszać. Dodać posiekany szczypioek, doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać. Smacznego!

SOURCE : interiakobieta
RELATED POSTS

LATEST INSIGHTS