food
Zamiast fasolki po bretonsku. Pyszny pomys na obiad
Pomys na obiad z fasoli Pierwsze co przychodzi na mysl to przygotowanie jej "po bretonsku". Jednak to strakowe warzywo mozna podac takze w inny sposob ktory zapewni nam zupenie nowe doznania kulinarne. Poznaj nasza propozycje na fasole ze szpinakiem i papryka.
Oprac.: Katarzyna Adamczak Pomysł na obiad z fasoli? Pierwsze co przychodzi na myśl, to przygotowanie jej "po bretońsku". Jednak to strąkowe warzywo można podać także w inny sposób, który zapewni nam zupełnie nowe doznania kulinarne. Poznaj naszą propozycję na fasolę ze szpinakiem i papryką. Fasola ze szpinakiem i papryką - lista składników Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznej fasolki po bretońsku, sięgnij po pomysł na obiad w postaci fasoli ze szpinakiem i papryką . Do jej przygotowania będą ci potrzebne: 25 dag fasoli (białej lub czarnej), 1 szklanka liści szpinaku, 2 czerwone papryki, 1 cebula, 2 - 3 ząbki czosnku, 1⁄4 szklanki orzechów nerkowca, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki mąki kukurydzianej, sól, pieprzy, ostra papryka, olej do smażenia. Zobacz również: Przepis na fasolkę po bretońsku Fasola ze szpinakiem i papryką - sposób przygotowania Fasola ze szpinakiem i papryką to prosty przepis , z którym poradzi sobie nawet niewprawiony kucharz, ale jej przygotowanie najlepiej rozpocząć wieczór wcześniej: Opłucz fasolą i zalej zimną wodą. Fasolę najlepiej namaczać kilka - kilkanaście godzin. Następnego dnia odcedź fasolę, zalej ponownie wodą i gotuj do miękkości (ok. godziny). Po ugotowaniu odcedź. Szpinak umyj, osusz i posiekaj. Papryki umyj i usuń gniazda nasienne. Następnie posiekaj warzywo. Posiekaj orzechy. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, a następnie zeszklij na oleju w woku lub dużej patelni. Do cebuli dodaj paprykę i pomidory - całość zalej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodaj szpinak, fasolę i orzechy i duś jeszcze przez 5 minut. Przygotuj zasmażkę z mąki kukurydzianej, którą zarumień na oddzielnej patelni, a następnie rozcieńcz, dodając 2 - 3 łyżki zimnej wody. Dodaj zasmażkę do dania i duś jeszcze przez 5 minut. Dodaj przyprawy według upodobań. Fasola ze szpinakiem i papryką doskonale sprawdzi się w roli dania głównego . Możesz uzupełnić ją o dodatkowy element smaku, potrzepując potrawę prażonymi na patelni orzechami nerkowca. Smacznego! Zobacz również: Mówi się, że to najzdrowsza z odmian fasoli. Ciśnieniowcy i sercowcy powinni jeść garściami
PREV NEWSSchudniesz stosujac zasade 9-5-2-1-0. To najzdrowsze proporcje
NEXT NEWSTymi napojami na swiecie zaczyna sie dzien. Najzdrowsze ludy pija to zamiast kawy
Pyszny kremowy sernik na kruchym ciescie. Przepis na Harataniec
Ciasto zachwyca za kazdym razem tak samo. Trudno sie dziwic kremowy sernik na kruchym ciescie nie dosc ze pieknie prezentuje sie na talerzyku to jeszcze wybornie smakuje. Oto przepis na Harataniec. Z pewnoscia zachwyci gosci.
Sposob na uzupenienie wapnia i zelaza. Opozni tez starzenie i pomoze schudnac
Szarat wyniosy zwany inaczej amarantusem by uprawiany na nasiona juz 4 tysiace lat...
Zmagasz sie z wysokim poziomem cukru Naukowcy To superwarzywo ktore zbija glikemie
Najnowsze badania dowodza ze popularne warzywo czesto stosowane w kuchni moze stac...
Rumunskie paczki sa wyjatkowe. To nie tylko swietny smak ale i ciekawa konstrukcja na talerzu
W zaleznosci od kraju paczki moga sie roznic nie tylko ksztatem ale i uzytymi skadnikami rodzajem nadzienia czy wierzchnia posypka. Ciekawa alternatywa dla klasycznych polskich paczkow sa akocie z Rumunii ktore nazywaja sie papanasi. Z czego przygotowuje sie takie paczki jak wygladaja i czy mozna zrobic je w domu
Piers z kurczaka zapiekana z pieczarkami. Szybki sposob na pyszny obiad
Piers z kurczaka zapiekana z pieczarkami zaskoczy naszych domownikow Ten obiad jest naprawde pyszny i oferuje wspaniae doznania Piers z kurczaka zapiekana z pieczarkami to uniwersalne danie ktore cieszy sie ogromna popularnoscia.
Przepis na nalesniki z 1860 roku. Wychodza puszyste i doskonae w smaku
Kuchnia XIX-wiecznej Polski obfituje w wyjatkowe przepisy ktore do dzis zachwycaja smakiem i pomysowoscia. Jednym z nich jest receptura na nalesniki autorstwa Lucyny Cwierczakiewiczowej pochodzaca z jej kultowej ksiazki "365 obiadow" wydanej w 1860 roku. Ten wyjatkowy przepis rozni sie od wspoczesnych wersji jednym kluczowym skadnikiem ktory wpywa nie tylko na ich delikatnosc ale i tez smak.