food
Zamiast fasolki po bretonsku. Pyszny pomys na obiad
Pomys na obiad z fasoli Pierwsze co przychodzi na mysl to przygotowanie jej "po bretonsku". Jednak to strakowe warzywo mozna podac takze w inny sposob ktory zapewni nam zupenie nowe doznania kulinarne. Poznaj nasza propozycje na fasole ze szpinakiem i papryka.
Oprac.: Katarzyna Adamczak Pomysł na obiad z fasoli? Pierwsze co przychodzi na myśl, to przygotowanie jej "po bretońsku". Jednak to strąkowe warzywo można podać także w inny sposób, który zapewni nam zupełnie nowe doznania kulinarne. Poznaj naszą propozycję na fasolę ze szpinakiem i papryką. Fasola ze szpinakiem i papryką - lista składników Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznej fasolki po bretońsku, sięgnij po pomysł na obiad w postaci fasoli ze szpinakiem i papryką . Do jej przygotowania będą ci potrzebne: 25 dag fasoli (białej lub czarnej), 1 szklanka liści szpinaku, 2 czerwone papryki, 1 cebula, 2 - 3 ząbki czosnku, 1⁄4 szklanki orzechów nerkowca, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki mąki kukurydzianej, sól, pieprzy, ostra papryka, olej do smażenia. Zobacz również: Przepis na fasolkę po bretońsku Fasola ze szpinakiem i papryką - sposób przygotowania Fasola ze szpinakiem i papryką to prosty przepis , z którym poradzi sobie nawet niewprawiony kucharz, ale jej przygotowanie najlepiej rozpocząć wieczór wcześniej: Opłucz fasolą i zalej zimną wodą. Fasolę najlepiej namaczać kilka - kilkanaście godzin. Następnego dnia odcedź fasolę, zalej ponownie wodą i gotuj do miękkości (ok. godziny). Po ugotowaniu odcedź. Szpinak umyj, osusz i posiekaj. Papryki umyj i usuń gniazda nasienne. Następnie posiekaj warzywo. Posiekaj orzechy. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, a następnie zeszklij na oleju w woku lub dużej patelni. Do cebuli dodaj paprykę i pomidory - całość zalej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodaj szpinak, fasolę i orzechy i duś jeszcze przez 5 minut. Przygotuj zasmażkę z mąki kukurydzianej, którą zarumień na oddzielnej patelni, a następnie rozcieńcz, dodając 2 - 3 łyżki zimnej wody. Dodaj zasmażkę do dania i duś jeszcze przez 5 minut. Dodaj przyprawy według upodobań. Fasola ze szpinakiem i papryką doskonale sprawdzi się w roli dania głównego . Możesz uzupełnić ją o dodatkowy element smaku, potrzepując potrawę prażonymi na patelni orzechami nerkowca. Smacznego! Zobacz również: Mówi się, że to najzdrowsza z odmian fasoli. Ciśnieniowcy i sercowcy powinni jeść garściami
PREV NEWSSchudniesz stosujac zasade 9-5-2-1-0. To najzdrowsze proporcje
NEXT NEWSTymi napojami na swiecie zaczyna sie dzien. Najzdrowsze ludy pija to zamiast kawy
Wzmocni kosci wesprze ukad nerwowy zastapi mieso. Swietny wybor na kanapke
Jak wiekszosc serow zawiera sporo tuszczu i soli jednak ser prosto z Cypru ma takze...
To bedzie sodki styczen. Cztery wysmienite przepisy na karnawa. Wyprobuj obowiazkowo
Styczen rowna sie karnawa a to oznacza czas spotkan rodzinnych i towarzyskich. Co zaserwowac gosciom w trakcie ich wizyty Wcale nie trzeba szukac wymyslnych przepisow. Oto cztery propozycje na sodko. Oczywiscie na liscie nie mogo zabraknac tradycyjnych serowych oponek. Smacznego
Przypomina tort urzeka nazwa. Marcinek rozkocha w sobie wszystkich
Nie bez powodu wpisane na Liste Produktow Regionalnych. Ciasto hajnowski marcinek to prawdziwy majstersztyk i to nie tylko jesli chodzi o unikalny smak ale takze sposob przyrzadzenia. Okazay niczym tort lekko kwasny ale bardzo kremowy. Kazdy kto choc raz sprobuje marcinka bedzie wraca pamiecia do tego smaku.
Przepis na wysmienity krupnik. Do wywaru dodaj jeden nietypowy skadnik
Krupnik mozna zrobic na wiele sposobow ale zeby by smaczny trzeba znalezc odpowiedni przepis. Wyprobuj nasz i przekonaj sie jakie pyszne moze byc pierwsze danie.
Krupnik
Krupnik mozna zrobic na wiele sposobow ale zeby by smaczny trzeba znalezc odpowiedni przepis. Wyprobuj nasz i przekonaj sie jakie pyszne moze byc pierwsze danie.
Zrob to przed pieczeniem a schab bedzie soczysty. Inaczej zamieni sie w podeszwe
Schab to jeden z najbardziej popularnych kawakow miesa wieprzowego w polskich kuchniach. Idealnie nadaje sie na pieczen wyczarowac mozna z niego najrozniejsze dania podawane zarowno na zimno jak i na ciepo. Zdarza sie jednak ze po upieczeniu schab staje sie suchy a posiek nie przynosi oczekiwanej przyjemnosci. Przestrzeganie kilku kulinarnych zasad wyeliminuje ryzyko niepowodzenia.