Blogs
Home/food/Zamiast fasolki po bretonsku. Pyszny pomys na obiad

food

Zamiast fasolki po bretonsku. Pyszny pomys na obiad

Pomys na obiad z fasoli Pierwsze co przychodzi na mysl to przygotowanie jej "po bretonsku". Jednak to strakowe warzywo mozna podac takze w inny sposob ktory zapewni nam zupenie nowe doznania kulinarne. Poznaj nasza propozycje na fasole ze szpinakiem i papryka.

December 28, 2024 | food

Oprac.: Katarzyna Adamczak Pomysł na obiad z fasoli? Pierwsze co przychodzi na myśl, to przygotowanie jej "po bretońsku". Jednak to strąkowe warzywo można podać także w inny sposób, który zapewni nam zupełnie nowe doznania kulinarne. Poznaj naszą propozycję na fasolę ze szpinakiem i papryką. Fasola ze szpinakiem i papryką - lista składników Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznej fasolki po bretońsku, sięgnij po pomysł na obiad w postaci fasoli ze szpinakiem i papryką . Do jej przygotowania będą ci potrzebne: 25 dag fasoli (białej lub czarnej), 1 szklanka liści szpinaku, 2 czerwone papryki, 1 cebula, 2 - 3 ząbki czosnku, 1⁄4 szklanki orzechów nerkowca, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki mąki kukurydzianej, sól, pieprzy, ostra papryka, olej do smażenia. Zobacz również: Przepis na fasolkę po bretońsku Fasola ze szpinakiem i papryką - sposób przygotowania Fasola ze szpinakiem i papryką to prosty przepis , z którym poradzi sobie nawet niewprawiony kucharz, ale jej przygotowanie najlepiej rozpocząć wieczór wcześniej: Opłucz fasolą i zalej zimną wodą. Fasolę najlepiej namaczać kilka - kilkanaście godzin. Następnego dnia odcedź fasolę, zalej ponownie wodą i gotuj do miękkości (ok. godziny). Po ugotowaniu odcedź. Szpinak umyj, osusz i posiekaj. Papryki umyj i usuń gniazda nasienne. Następnie posiekaj warzywo. Posiekaj orzechy. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, a następnie zeszklij na oleju w woku lub dużej patelni. Do cebuli dodaj paprykę i pomidory - całość zalej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodaj szpinak, fasolę i orzechy i duś jeszcze przez 5 minut. Przygotuj zasmażkę z mąki kukurydzianej, którą zarumień na oddzielnej patelni, a następnie rozcieńcz, dodając 2 - 3 łyżki zimnej wody. Dodaj zasmażkę do dania i duś jeszcze przez 5 minut. Dodaj przyprawy według upodobań. Fasola ze szpinakiem i papryką doskonale sprawdzi się w roli dania głównego . Możesz uzupełnić ją o dodatkowy element smaku, potrzepując potrawę prażonymi na patelni orzechami nerkowca. Smacznego! Zobacz również: Mówi się, że to najzdrowsza z odmian fasoli. Ciśnieniowcy i sercowcy powinni jeść garściami

SOURCE : interiakobieta
RELATED POSTS

LATEST INSIGHTS