food
Smakuje wybornie jak synna czekolada. Sernik dubajski w mig zniknie z talerzykow
W ostatnim czasie w Polsce furore dubajska czekolada. Chrupiace ciasto i pasta pistacjowa sprawiaja ze zachwyca smakiem. Doskonaa alternatywa dla wspomnianej sodkiej przekaski moze byc dubajski sernik. Przepis jest prosty a efekt z pewnoscia zachwyci.
Natalia Jabłońska W ostatnim czasie w Polsce furorę dubajska czekolada. Chrupiące ciasto i pasta pistacjowa sprawiają, że zachwyca smakiem. Doskonałą alternatywą dla wspomnianej słodkiej przekąski może być dubajski sernik. Przepis jest prosty, a efekt z pewnością zachwyci. Dubajska czekolada na tle innych wyróżnia się nadzieniem pistacjowym ze smażonym ciastem kataifi. Od jakiegoś czasu przysmak ten robi furorę w Polsce. Wiele osób poszukuje przepisów, dzięki którym przygotuje go samodzielnie. Zobacz: Dubajska czekolada zachwyciła Polaków. Oto przepis na bliskowschodnią słodycz A może czas na równie wyśmienitą alternatywę? Sernik dubajski jest równie pyszny, a do tego zachwyca iście królewskim wyglądem. Podobnie jak czekolada, zawiera pastę pistacjową i jest równie chrupiący. Przepis na dubajski sernik Składniki Spód ciasta: 150 g herbatników kakaowych, 50 g roztopionego masła, 50 g pistacjowego kremu. Masa: 1 kg twarogu do sernika, 1 opakowanie cukru waniliowego, 150 ml śmietanki 36-proc., 200 ml mleka skondensowanego, 2 jajka, 40 g budyniu. Warstwa czekolady dubajskiej i czekoladowej: 350 g kremu pistacjowego, 400 g ciasta kataifi, 200 g mlecznej czekolady, 100 ml śmietanki 30-proc. Sposób przygotowania: Zmiel herbatniki i wsyp do miski. Dodaj roztopione masło i krem pistacjowy. Dokładnie wymieszaj. Na blaszce wyłóż papier do pieczenia, dodaj herbatniki i uformuj spód. Do miski włóż twaróg sernikowy, dodaj śmietankę, cukier, budyń, jajka, mleko skondensowane. Całość zmiksuj i wylej na przygotowany wcześniej spód. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 minut, a później piecz w 130 st. C przez ok. 70 minut. Do miski wsyp podsmażone ciasto kataifi. Dodaj krem pistacjowy i wymieszaj. Wyłóż na ostudzony już sernik. Na koniec polej roztopioną czekoladą i udekoruj pistacjami. Wstaw do lodówki. Gotowe! Zobacz też: Lepsze od czekolady. Ciasto Dubaj to nowy król deserów
PREV NEWSInkowie sie zajadali NASA i dietetycy wyliczaja plusy. Mnostwo biaka witamin i wapnia
NEXT NEWS"Polskie zoto" dobre dla nadcisnieniowcow. Jedz tez na wysoki cholesterol
Pyszne jak tradycyjne ale przyrzadzisz duzo szybciej. Goabki po cygansku
Ile razy ty lub twoja rodzina mieliscie ochote na goabki ale rezygnowaliscie z powodu braku czasu na dugotrwae gotowanie i czasochonne przygotowywanie Od teraz nie musisz zmieniac planow bo peny smak klasycznych goabkow uzyskasz spedzajac w kuchni zaledwie kilka chwil. Wyprobuj nasz niezawodny sposob na goabki po cygansku.
"Polskie zoto" dobre dla nadcisnieniowcow. Jedz tez na wysoki cholesterol
Produkty zbozowe takie jak chleb buki makaron i kasza sa podstawa diety wielu...
Inkowie sie zajadali NASA i dietetycy wyliczaja plusy. Mnostwo biaka witamin i wapnia
Produkty zbozowe takie jak chleb buki makaron i kasza sa podstawa diety wielu...
Najlepszy sposob na paste jajeczna. Wystarczy dodac yzeczke wyjdzie idealnie kremowa
Doswiadczeni kucharze maja swoje sposoby na idealnie kremowa paste jajeczna. Jedni rezygnuja z majonezu inni twierdza ze sekretem jest to w jaki sposob przygotujemy jajka. Ewa Wachowicz znana restauratorka zdradza jak przygotowuje paste ktora jest wyjatkowa w smaku.
Dwie yzki dziennie wspomoga utrate wagi. Naukowcy potwierdzaja
Ich smak doskonale wzbogaca saatki pizze i makarony. Sa zdrowe niskokaloryczne i pozywne a do tego wedug najnowszych badan pomagaja w redukcji masy ciaa. Zaskakujace odkrycie moze zrewolucjonizowac niejedna diete odchudzajaca. O jakich owocach mowa
Te pizze przygotujesz na patelni. Sekret to jeden zaskakujacy skadnik
9 lutego to Swiatowy Dzien Pizzy warto wiec uczcic te okazje fantazyjnym pomysem na najbardziej znane woskie danie. Mozesz ja zrobic na patelni a wyjatkowy skadnik ciasta sprawi ze bedzie lzejsza zdrowsza ale wciaz tak samo pyszna. Koniecznie sprobuj