Blogs
Home/food/Smakuje wybornie jak synna czekolada. Sernik dubajski w mig zniknie z talerzykow

food

Smakuje wybornie jak synna czekolada. Sernik dubajski w mig zniknie z talerzykow

W ostatnim czasie w Polsce furore dubajska czekolada. Chrupiace ciasto i pasta pistacjowa sprawiaja ze zachwyca smakiem. Doskonaa alternatywa dla wspomnianej sodkiej przekaski moze byc dubajski sernik. Przepis jest prosty a efekt z pewnoscia zachwyci.

Smakuje wybornie jak słynna czekolada. Sernik dubajski w mig zniknie z talerzyków
February 06, 2025 | food

Natalia Jabłońska W ostatnim czasie w Polsce furorę dubajska czekolada. Chrupiące ciasto i pasta pistacjowa sprawiają, że zachwyca smakiem. Doskonałą alternatywą dla wspomnianej słodkiej przekąski może być dubajski sernik. Przepis jest prosty, a efekt z pewnością zachwyci. Dubajska czekolada na tle innych wyróżnia się nadzieniem pistacjowym ze smażonym ciastem kataifi. Od jakiegoś czasu przysmak ten robi furorę w Polsce. Wiele osób poszukuje przepisów, dzięki którym przygotuje go samodzielnie. Zobacz: Dubajska czekolada zachwyciła Polaków. Oto przepis na bliskowschodnią słodycz A może czas na równie wyśmienitą alternatywę? Sernik dubajski jest równie pyszny, a do tego zachwyca iście królewskim wyglądem. Podobnie jak czekolada, zawiera pastę pistacjową i jest równie chrupiący. Przepis na dubajski sernik Składniki Spód ciasta: 150 g herbatników kakaowych, 50 g roztopionego masła, 50 g pistacjowego kremu. Masa: 1 kg twarogu do sernika, 1 opakowanie cukru waniliowego, 150 ml śmietanki 36-proc., 200 ml mleka skondensowanego, 2 jajka, 40 g budyniu. Warstwa czekolady dubajskiej i czekoladowej: 350 g kremu pistacjowego, 400 g ciasta kataifi, 200 g mlecznej czekolady, 100 ml śmietanki 30-proc. Sposób przygotowania: Zmiel herbatniki i wsyp do miski. Dodaj roztopione masło i krem pistacjowy. Dokładnie wymieszaj. Na blaszce wyłóż papier do pieczenia, dodaj herbatniki i uformuj spód. Do miski włóż twaróg sernikowy, dodaj śmietankę, cukier, budyń, jajka, mleko skondensowane. Całość zmiksuj i wylej na przygotowany wcześniej spód. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 minut, a później piecz w 130 st. C przez ok. 70 minut. Do miski wsyp podsmażone ciasto kataifi. Dodaj krem pistacjowy i wymieszaj. Wyłóż na ostudzony już sernik. Na koniec polej roztopioną czekoladą i udekoruj pistacjami. Wstaw do lodówki. Gotowe! Zobacz też: Lepsze od czekolady. Ciasto Dubaj to nowy król deserów

SOURCE : interiakobieta
RELATED POSTS

LATEST INSIGHTS