Home/business/Koniec budowy. Teraz Dino zatrudni okoo 400 osob

business

Koniec budowy. Teraz Dino zatrudni okoo 400 osob

Agro-Rydzyna czesc Grupy Dino Polska zakonczya budowe nowego zakadu miesnego w Jastrowiu. Nowoczesna inwestycja odpowiada na potrzeby konsumentow i rozwoj sieci Dino tworzac 400 nowych miejsc pracy oraz wspierajac zrownowazony rozwoj.

October 27, 2024 | business

Agro-Rydzyna uruchamia nowy zakład mięsny Zakład mięsny Agro-Rydzyna, będący częścią Grupy Dino Polska, zakończył budowę nowej fabryki w Jastrowiu, w województwie wielkopolskim i przystępuje do etapu rozruchu technologicznego. To nowe przedsięwzięcie, zaspokajające potrzeby konsumentów oraz dynamizujące rozwój sieci Dino, stworzy kilkaset nowych miejsc pracy. 17 października w Jastrowiu (woj. wielkopolskie), odbyła się uroczystość kończąca budowę nowego zakładu rozbioru wieprzowiny należącego do Agro-Rydzyna. Firma obecna na rynku od 1992 r., stanowi część Grupy Dino Polska i zaopatruje wyłącznie sieć marketów Dino w wysokiej jakości świeże mięso. Dalsza część artykułu pod materiałem wideo Inwestycja, której wartość opiewa na kilkadziesiąt milionów złotych, odpowiada na rosnące zapotrzebowanie konsumentów oraz na plany dalszego dynamizowania sieci Dino Polska. W ciągu ostatnich trzech lat Dino otworzyło 870 sklepów , osiągając na koniec września 2024 r. liczbę 2572 marketów w całej Polsce. Sieć Dino planuje kontynuować szybki rozwój, otwierając kolejne sklepy z szeroką ofertą świeżych produktów, takich jak owoce, warzywa, pieczywo, nabiał oraz mięso. Każdy sklep Dino ma ladę mięsną z obsługą, a świeże mięso i wędliny są do nich codziennie dostarczane przez Agro-Rydzynę, gwarantując wysoką dostępność i jakość produktów. Nowoczesne technologie i zrównoważony rozwój Nowa fabryka mięsa została wyposażona w jedną z najnowocześniejszych linii do rozbioru półtusz wieprzowych w Polsce. Dzięki zastosowaniu zaawansowanych norm bezpieczeństwa i standardów produkcyjnych Agro-Rydzyna, końcowy produkt, czyli świeże mięso, cechuje się bardzo wysokimi parametrami jakościowymi. W celu minimalizacji wpływu zakładu na środowisko, planowane jest utworzenie farmy fotowoltaicznej, która zapewni zakładowi energię słoneczną, oraz wdrożenie systemu zarządzania środowiskowego zgodnego z normą ISO 14001. Zakład mięsny zajmuje powierzchnię 6,7 tys. metrów kwadratowych i docelowo jest w stanie przetwarzać 10 tys. półtusz wieprzowych dziennie. Inwestycja Agro-Rydzyna przyczyni się do utworzenia ok. 400 miejsc pracy w nowym zakładzie oraz dodatkowych stanowisk w firmach współpracujących, głównie zajmujących się dostawą surowców oraz transportem.

SOURCE : money
RELATED POSTS

LATEST INSIGHTS