food
Nadaje sie nie tylko do sernika. Smaczne pomysy na zuzycie sera z wiaderka
Ser z wiaderka to wygodna alternatywa dla tradycyjnego twarogu zwaszcza gdy nie masz czasu na jego kilkukrotne mielenie. Choc najczesciej kojarzy sie z przygotowaniem popisowego sernika jego uniwersalnosc pozwala wykorzystac go w wielu innych daniach zarowno sodkich jak i wytrawnych. Poznaj przepisy dzieki ktorym wykorzystasz twarog z wiaderka do ostatniej yzeczki.
Natalia Jabłońska Ser z wiaderka to wygodna alternatywa dla tradycyjnego twarogu, zwłaszcza gdy nie masz czasu na jego kilkukrotne mielenie. Choć najczęściej kojarzy się z przygotowaniem popisowego sernika, jego uniwersalność pozwala wykorzystać go w wielu innych daniach, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Poznaj przepisy, dzięki którym wykorzystasz twaróg z wiaderka do ostatniej łyżeczki. Spis treści: Biały ser z wiaderka — wygodny i uniwersalny Tak zagęścisz sos i zupę Pasta serowa do kanapek Prosty przepis na kluski leniwe z serem z wiaderka Biały ser z wiaderka — wygodny i uniwersalny Ser z wiaderka to gotowy do użycia produkt o gładkiej konsystencji, który oszczędza czas i ułatwia pracę w kuchni. Kremowy i gęsty pozwala na wszechstronne zastosowanie — sprawdza się nie tylko w serniku. Największą zaletą sera z wiaderka jest to, że można go użyć od razu, bez konieczności dodatkowej obróbki. Podpowiadamy, jak wykorzystać go w innych daniach. Przepisy warto mieć pod ręką, gdy po zrobieniu sernika nie produkt nie został wykorzystany w całości. Nie marnuj go, zwłaszcza że uzupełni smak niejednej potrawy. Zobacz: Sernik, który zawsze się udaje. Wystarczy twaróg z wiaderka Tak zagęścisz sos i zupę Nie musisz otwierać nowego opakowania śmietany, jeśli dysponujesz resztką sera z wiaderka. Doskonale sprawdzi się jako zagęstnik do zup i sosów , które wyszły zbyt wodniste. Pamiętaj, by stosować się do utartych zasad. Nie dorzucaj twarogu z wiaderka bezpośrednio do garnka z gotującym się daniem. Najpierw wymieszaj go w miseczce z niewielką ilością sosu albo zupy, dopiero wtedy wlej do całości . Konsystencja potrawy będzie celująca. Ten rarytas możesz jeść nie tylko od święta. Mięso już się nie zmarnuje Pasta serowa do kanapek Nie wyobrażasz sobie jadłospisu bez kanapek? Nie pozwalaj sobie na monotonię w tej kwestii, zwłaszcza że resztkę sera z wiaderka z łatwością zamienisz w kremową pastę do chleba . Wymieszaj produkt z drobno posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką, solą i pieprzem. Takie smarowidło sprawdzi się również jako dip do surowych, pokrojonych w słupki warzyw. Nic nie stoi na przeszkodzie, by wymieszać twaróg z chrzanem. Świetnie komponuje się również z wędzonym łososiem i koperkiem albo tuńczykiem . Tak przygotowana pasta do kanapek ma wyrazisty smak i gęstą konsystencję. Użyj jej także jako nadzienie do wytrawnych naleśników w porze obiadu lub kolacji. Zobacz też: Śniadania bogate w zdrowie - rybne pasty kanapkowe. Proste przepisy Prosty przepis na kluski leniwe z serem z wiaderka Ser z wiaderka może być alternatywą dla tradycyjnego twarogu w pierogach ruskich. Wykorzystaj swój sprawdzony przepis, mieszając go z ziemniakami i cebulkę. Produkt przyda się również w przypadku innego kulinarnego klasyka, czyli klusek leniwych . Podasz je zarówno na słodko z cukrem waniliowym, jak i na słono z sosem pieczarkowym, pomidorowym albo pieczeniowym. Składniki potrzebne do zrobienia porcji dla 4 osób: 250 g sera z wiaderka, 1 jajko, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka soli. Sposób przygotowania: Twaróg z wiaderka wymieszaj z jajkiem i solą. Mąkę przesiej przez sito. Masę serową przełóż na stolnicę i połącz z mąką. Zagniataj do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Uformuj wałek i delikatnie rozpłaszcz go dłonią. Pokrój na nieduże kawałki. Kluski leniwe gotuj w osolonym wrzątku przez 30 sekund od chwili wypłynięcia na powierzchnię . Wyjmuj je przy pomocy łyżki cedzakowej i podawaj z wybranymi dodatkami. Polecamy: Sałatka z szynką i wyjątkowym sosem. Nawet teściowa poprosi o przepis
PREV NEWSZimowy hit wsrod kaw. Poaczenie kilku przypraw gwarantuje smak i moc wasciwosci
NEXT NEWSNajlepsi dostawcy zdrowej energii. Jedz gdy narzekasz na sennosc i zmeczenie
Leniwe madrzyki i ciastka. Przepisy z twarogiem od Ewy Wachowicz
Moze sie wydawac ze twarog to zwyky pospolity produkt ktory kojarzymy gownie z kanapkami czy pierogami. Jednak choc jest on dosc popularny jego kulinarny potencja jest niemal nieograniczony. W kuchni mozna go wykorzystac w wielu nietypowych a zarazem smacznych odsonach. Twarog bedacy zrodem biaka i wapnia sprawdza sie nie tylko w klasycznych przepisach ale zda egzamin rowniez jako podstawa wielu ciekawych dan ktore zaskocza niejednego smakosza.
Spowalnia proces starzenia i wspiera metabolizm. Ma wiecej witaminy C niz cytrusy
Egzotyczny owoc pochodzacy z regionow Filipin Wietnamu i Kambodzy w Polsce kupimy juz...
Wspiera sluzowke jelit agodzi tez nerwy i bole. Przyprawe zalej i pij jak herbate.
Herbata gozdzikowa to naturalny napoj ktory moze wspierac zdrowie sluzowki jelit...
Wzmocni kosci wesprze ukad nerwowy zastapi mieso. Swietny wybor na kanapke
Jak wiekszosc serow zawiera sporo tuszczu i soli jednak ser prosto z Cypru ma takze...
To bedzie sodki styczen. Cztery wysmienite przepisy na karnawa. Wyprobuj obowiazkowo
Styczen rowna sie karnawa a to oznacza czas spotkan rodzinnych i towarzyskich. Co zaserwowac gosciom w trakcie ich wizyty Wcale nie trzeba szukac wymyslnych przepisow. Oto cztery propozycje na sodko. Oczywiscie na liscie nie mogo zabraknac tradycyjnych serowych oponek. Smacznego
Przypomina tort urzeka nazwa. Marcinek rozkocha w sobie wszystkich
Nie bez powodu wpisane na Liste Produktow Regionalnych. Ciasto hajnowski marcinek to prawdziwy majstersztyk i to nie tylko jesli chodzi o unikalny smak ale takze sposob przyrzadzenia. Okazay niczym tort lekko kwasny ale bardzo kremowy. Kazdy kto choc raz sprobuje marcinka bedzie wraca pamiecia do tego smaku.