Blogs
Home/food/Nadaje sie nie tylko do sernika. Smaczne pomysy na zuzycie sera z wiaderka

food

Nadaje sie nie tylko do sernika. Smaczne pomysy na zuzycie sera z wiaderka

Ser z wiaderka to wygodna alternatywa dla tradycyjnego twarogu zwaszcza gdy nie masz czasu na jego kilkukrotne mielenie. Choc najczesciej kojarzy sie z przygotowaniem popisowego sernika jego uniwersalnosc pozwala wykorzystac go w wielu innych daniach zarowno sodkich jak i wytrawnych. Poznaj przepisy dzieki ktorym wykorzystasz twarog z wiaderka do ostatniej yzeczki.

December 21, 2024 | food

Natalia Jabłońska Ser z wiaderka to wygodna alternatywa dla tradycyjnego twarogu, zwłaszcza gdy nie masz czasu na jego kilkukrotne mielenie. Choć najczęściej kojarzy się z przygotowaniem popisowego sernika, jego uniwersalność pozwala wykorzystać go w wielu innych daniach, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Poznaj przepisy, dzięki którym wykorzystasz twaróg z wiaderka do ostatniej łyżeczki. Spis treści: Biały ser z wiaderka — wygodny i uniwersalny Tak zagęścisz sos i zupę Pasta serowa do kanapek Prosty przepis na kluski leniwe z serem z wiaderka Biały ser z wiaderka — wygodny i uniwersalny Ser z wiaderka to gotowy do użycia produkt o gładkiej konsystencji, który oszczędza czas i ułatwia pracę w kuchni. Kremowy i gęsty pozwala na wszechstronne zastosowanie — sprawdza się nie tylko w serniku. Największą zaletą sera z wiaderka jest to, że można go użyć od razu, bez konieczności dodatkowej obróbki. Podpowiadamy, jak wykorzystać go w innych daniach. Przepisy warto mieć pod ręką, gdy po zrobieniu sernika nie produkt nie został wykorzystany w całości. Nie marnuj go, zwłaszcza że uzupełni smak niejednej potrawy. Zobacz: Sernik, który zawsze się udaje. Wystarczy twaróg z wiaderka Tak zagęścisz sos i zupę Nie musisz otwierać nowego opakowania śmietany, jeśli dysponujesz resztką sera z wiaderka. Doskonale sprawdzi się jako zagęstnik do zup i sosów , które wyszły zbyt wodniste. Pamiętaj, by stosować się do utartych zasad. Nie dorzucaj twarogu z wiaderka bezpośrednio do garnka z gotującym się daniem. Najpierw wymieszaj go w miseczce z niewielką ilością sosu albo zupy, dopiero wtedy wlej do całości . Konsystencja potrawy będzie celująca. Ten rarytas możesz jeść nie tylko od święta. Mięso już się nie zmarnuje Pasta serowa do kanapek Nie wyobrażasz sobie jadłospisu bez kanapek? Nie pozwalaj sobie na monotonię w tej kwestii, zwłaszcza że resztkę sera z wiaderka z łatwością zamienisz w kremową pastę do chleba . Wymieszaj produkt z drobno posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką, solą i pieprzem. Takie smarowidło sprawdzi się również jako dip do surowych, pokrojonych w słupki warzyw. Nic nie stoi na przeszkodzie, by wymieszać twaróg z chrzanem. Świetnie komponuje się również z wędzonym łososiem i koperkiem albo tuńczykiem . Tak przygotowana pasta do kanapek ma wyrazisty smak i gęstą konsystencję. Użyj jej także jako nadzienie do wytrawnych naleśników w porze obiadu lub kolacji. Zobacz też: Śniadania bogate w zdrowie - rybne pasty kanapkowe. Proste przepisy Prosty przepis na kluski leniwe z serem z wiaderka Ser z wiaderka może być alternatywą dla tradycyjnego twarogu w pierogach ruskich. Wykorzystaj swój sprawdzony przepis, mieszając go z ziemniakami i cebulkę. Produkt przyda się również w przypadku innego kulinarnego klasyka, czyli klusek leniwych . Podasz je zarówno na słodko z cukrem waniliowym, jak i na słono z sosem pieczarkowym, pomidorowym albo pieczeniowym. Składniki potrzebne do zrobienia porcji dla 4 osób: 250 g sera z wiaderka, 1 jajko, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka soli. Sposób przygotowania: Twaróg z wiaderka wymieszaj z jajkiem i solą. Mąkę przesiej przez sito. Masę serową przełóż na stolnicę i połącz z mąką. Zagniataj do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Uformuj wałek i delikatnie rozpłaszcz go dłonią. Pokrój na nieduże kawałki. Kluski leniwe gotuj w osolonym wrzątku przez 30 sekund od chwili wypłynięcia na powierzchnię . Wyjmuj je przy pomocy łyżki cedzakowej i podawaj z wybranymi dodatkami. Polecamy: Sałatka z szynką i wyjątkowym sosem. Nawet teściowa poprosi o przepis

SOURCE : interiakobieta
RELATED POSTS

LATEST INSIGHTS