Blogs
Home/food/Jajko i jabko "robia robote" w wigilijnej saatce. Jednak baza smaku jest inny produkt

food

Jajko i jabko "robia robote" w wigilijnej saatce. Jednak baza smaku jest inny produkt

W czym tkwi sekret pysznej saatki wigilijnej Oczywiscie kluczem do sukcesu jest umiejetne poaczenie skadnikow i smakow ktore beda sie idealnie komponowac i rozkoszowac nasze podniebienie. Wystarczy kilka podstawowych produktow by poczestowac gosci wysmienita saatka.

Jajko i jabłko "robią robotę" w wigilijnej sałatce. Jednak bazą smaku jest inny produkt
December 18, 2024 | food

Natalia Jabłońska W czym tkwi sekret pysznej sałatki wigilijnej? Oczywiście kluczem do sukcesu jest umiejętne połączenie składników i smaków, które będą się idealnie komponować i rozkoszować nasze podniebienie. Wystarczy kilka, podstawowych produktów, by poczęstować gości wyśmienitą sałatką. Bazą naszej wigilijnej sałatki jest rzecz jasna śledź . Umiejętnie łącząc tę rybę z kilkoma prostymi składnikami, możemy uzyskać doskonały efekt w postaci pysznej sałatki. Co więcej - jej przygotowanie nie jest czasochłonne, a trzymając się tego przepisu, mamy pewność, że sałatka wyjdzie idealna. Zatem do dzieła! Czytaj także: Sprawdzi się lepiej niż śledzie. To prawdopodobnie jedna z najlepszych, świątecznych sałatek Sałatka wigilijna ze śledziem i jajkiem - składniki Do przygotowania wigilijnej sałatki ze śledziem i jajkiem potrzebujemy następujących składników : 4 filety śledziowe, 1 jabłko, 3 ogórki konserwowe, 2 jajka ugotowane na twardo, 1⁄2 puszki groszku konserwowego, 1⁄2 puszki kukurydzy konserwowej, świeża natka pietruszki, pieprz, sól, 4 łyżki majonezu. Sałatka wigilijna ze śledziem i jajkiem - przepis Filety śledziowe przekładamy do naczynia i zalewamy wodą. Śledzie powinny moczyć się w wodzie przez godzinę. Po tym czasie należy spróbować odrobinę śledzia i jeśli nadal jest za słony, do naczynia wlewamy świeżą wodę i ponownie moczymy przez godzinę. Odpowiednio wymoczone śledzie delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy pod lekkim skosem na mniejsze kawałki . Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, a jabłko obieramy ze skórki. Jajka, jabłko oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy . Wszystkie składniki przekładamy do naczynia, dodajemy majonez , doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki . Gotowe! Zobacz również: Jak długo powinna "przegryzać się" sałatka? Oto idealny czas leżakowania

SOURCE : interiakobieta
RELATED POSTS

LATEST INSIGHTS