food
Jajko i jabko "robia robote" w wigilijnej saatce. Jednak baza smaku jest inny produkt
W czym tkwi sekret pysznej saatki wigilijnej Oczywiscie kluczem do sukcesu jest umiejetne poaczenie skadnikow i smakow ktore beda sie idealnie komponowac i rozkoszowac nasze podniebienie. Wystarczy kilka podstawowych produktow by poczestowac gosci wysmienita saatka.
Natalia Jabłońska W czym tkwi sekret pysznej sałatki wigilijnej? Oczywiście kluczem do sukcesu jest umiejętne połączenie składników i smaków, które będą się idealnie komponować i rozkoszować nasze podniebienie. Wystarczy kilka, podstawowych produktów, by poczęstować gości wyśmienitą sałatką. Bazą naszej wigilijnej sałatki jest rzecz jasna śledź . Umiejętnie łącząc tę rybę z kilkoma prostymi składnikami, możemy uzyskać doskonały efekt w postaci pysznej sałatki. Co więcej - jej przygotowanie nie jest czasochłonne, a trzymając się tego przepisu, mamy pewność, że sałatka wyjdzie idealna. Zatem do dzieła! Czytaj także: Sprawdzi się lepiej niż śledzie. To prawdopodobnie jedna z najlepszych, świątecznych sałatek Sałatka wigilijna ze śledziem i jajkiem - składniki Do przygotowania wigilijnej sałatki ze śledziem i jajkiem potrzebujemy następujących składników : 4 filety śledziowe, 1 jabłko, 3 ogórki konserwowe, 2 jajka ugotowane na twardo, 1⁄2 puszki groszku konserwowego, 1⁄2 puszki kukurydzy konserwowej, świeża natka pietruszki, pieprz, sól, 4 łyżki majonezu. Sałatka wigilijna ze śledziem i jajkiem - przepis Filety śledziowe przekładamy do naczynia i zalewamy wodą. Śledzie powinny moczyć się w wodzie przez godzinę. Po tym czasie należy spróbować odrobinę śledzia i jeśli nadal jest za słony, do naczynia wlewamy świeżą wodę i ponownie moczymy przez godzinę. Odpowiednio wymoczone śledzie delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy pod lekkim skosem na mniejsze kawałki . Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, a jabłko obieramy ze skórki. Jajka, jabłko oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy . Wszystkie składniki przekładamy do naczynia, dodajemy majonez , doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki . Gotowe! Zobacz również: Jak długo powinna "przegryzać się" sałatka? Oto idealny czas leżakowania
PREV NEWSDodajesz do nich grzyby i kapuste. W sam raz na wigilijna kolacje
NEXT NEWSPoprawiaja pamiec prace mozgu i serca. Czy warto suplementowac kwasy omega "na zapas"
Wzmocni kosci wesprze ukad nerwowy zastapi mieso. Swietny wybor na kanapke
Jak wiekszosc serow zawiera sporo tuszczu i soli jednak ser prosto z Cypru ma takze...
To bedzie sodki styczen. Cztery wysmienite przepisy na karnawa. Wyprobuj obowiazkowo
Styczen rowna sie karnawa a to oznacza czas spotkan rodzinnych i towarzyskich. Co zaserwowac gosciom w trakcie ich wizyty Wcale nie trzeba szukac wymyslnych przepisow. Oto cztery propozycje na sodko. Oczywiscie na liscie nie mogo zabraknac tradycyjnych serowych oponek. Smacznego
Przypomina tort urzeka nazwa. Marcinek rozkocha w sobie wszystkich
Nie bez powodu wpisane na Liste Produktow Regionalnych. Ciasto hajnowski marcinek to prawdziwy majstersztyk i to nie tylko jesli chodzi o unikalny smak ale takze sposob przyrzadzenia. Okazay niczym tort lekko kwasny ale bardzo kremowy. Kazdy kto choc raz sprobuje marcinka bedzie wraca pamiecia do tego smaku.
Przepis na wysmienity krupnik. Do wywaru dodaj jeden nietypowy skadnik
Krupnik mozna zrobic na wiele sposobow ale zeby by smaczny trzeba znalezc odpowiedni przepis. Wyprobuj nasz i przekonaj sie jakie pyszne moze byc pierwsze danie.
Krupnik
Krupnik mozna zrobic na wiele sposobow ale zeby by smaczny trzeba znalezc odpowiedni przepis. Wyprobuj nasz i przekonaj sie jakie pyszne moze byc pierwsze danie.
Zrob to przed pieczeniem a schab bedzie soczysty. Inaczej zamieni sie w podeszwe
Schab to jeden z najbardziej popularnych kawakow miesa wieprzowego w polskich kuchniach. Idealnie nadaje sie na pieczen wyczarowac mozna z niego najrozniejsze dania podawane zarowno na zimno jak i na ciepo. Zdarza sie jednak ze po upieczeniu schab staje sie suchy a posiek nie przynosi oczekiwanej przyjemnosci. Przestrzeganie kilku kulinarnych zasad wyeliminuje ryzyko niepowodzenia.